Amint megszületik a kisbabánk, mindenképp be kell szereznünk egy babakocsit, amibe hordozhatjuk őt. Érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni ezeket. A bababoltok és a webshopok tele vannak jobbnál jobb babakocsikkal, amit rengeteg funkcióval rendelkeznek, hogy kielégítsék a szülők igényeit. Ezzel csak egy gond van, hogy rettentően drágák. Bár rengeteg hiperszuper babakocsival találkozhatunk nap, mint nap, azért érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban szükségünk van-e újonnan vásárolt babakocsikra.

A babák nagyon gyorsan fejlődnek, így fenn áll annak az esélye, hogy a több tíz- esetleg százezrekért vásárolt babakocsit hamar kinövi. Éppen ezért érdemes fontolóra venni, mennyire hozza be az árát. Mostanság már nagyon jó minőségű használt babakocsikhoz juthatunk kiváló áron.  Bababörzéken, vásárokon, boltokban, webshopokban vagy akár baráti illetve családi körben is nyugodtan szétnézhetünk.

Fontos, hogy gondoljuk át hány gyermeket is tervezünk.

Ha esetleg kettőt vagy többet, akkor lehet, hogy érdemes belefektetni egy új babakocsiba. Ha viszont csak egy babát szeretnénk, talán megteszi egy használt is.

Nézzük meg, a kiszemelt babakocsik közti árkülönbséget.

Ha csupán csak pár ezer forinttal drágább egy új babakocsi, vegyük meg azt. Ha viszont jelentős különbség akad a két termék között, természetesen választhatjuk a használtat, főleg ha szeretnénk kicsit takarékoskodni.

Gondoljuk át, hogy hol fogjuk tárolni a babakocsit.

Hiszen a használtan vásárolt babakocsit lehet, hogy nem félti annyira, mint az újonnan vett babakocsit. Talán még egy érv, hogy használtan vegyük, hiszen talán kevésbé sajnáljuk, ha a lépcsőházban vagy a közös tároló helységben kell tartanunk.

Mennyire figyelünk a környezetszennyezésre?

Ha az átlagnál egy picit környezettudatosabbak vagyunk, akkor gondoljuk át, megéri-e terhelni a Földet az új babakocsi előállításához szükséges erőforrásokkal.

Az alkatrészeket nagyon nehezen lehet pótolni, így még jobban ajánljuk, hogy netről ne rendeljünk úgy, hogy élőben nem nézzük meg.

Felmerült még a higiénia kérdés is, hiszen csak használt babakocsiról beszélünk.

Szerencse, hogy a káros mikrobák eltüntethetőek, ha flóraszeptes vízzel áttörüljük rendesen a babakocsit. Ha levehető üléshuzat tartozik hozzá, azt mindenképp mossuk át.

Ha már valóban vásárlás előtt vagyunk, fontos hogy nézzük át alaposan a babakocsit. A kerekeket például, hiszen ha kopottak vagy nyikorognak, akkor lehet, hogy nem lesz jó befektetés. Ne vegyük meg, ha szakadt, illetve sérült az ülőrész szövete. Mindig a saját érdekeidet nézd, hiszen ez egy elég nagy kiadás, és nem egy alkalomra veszed! Mindenképp nézd meg élőben, és vizsgáld át mielőtt megvételre hajtod a fejed.