Az iker babakocsi alapvetően az ikreknek lett kifejlesztve, de gyakran hallhatunk olyanról is, hogy iker babakocsit vesznek azoknak a gyermekeknek, akik között kis korkülönbség van.

Előnye, hogy a háttámlájuk vízszintesig dönthető, kialakításuk széles és masszív. Általában összecsukhatóak, és a kerekei kicsik, pont azért, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja el.  Hátránya viszont, hogy a mozgásuk nehezebb, kevésbé fordulékonyak, ezért egy kismama gyakran szorulhat segítségre például tömegközlekedés esetén.

Érdemes letisztázni, hogy egy iker babakocsinak számos változata létezik, így rengeteg szempontot figyelembe kell vennünk, mielőtt a megvásárlása mellett döntünk.  Ebben a bejegyzésben próbálunk segíteni, összeírva előnyöket és hátrányokat, hogy még könnyebb legyen a döntés.

Egymás mögötti iker babakocsi

Előnye, hogy szinte bárhová be lehet férni vele, és ebből a típusból szebb darabokat is tudunk vásárolni. Teljesen ledönthetőek, sőt még autós hordozót is lehet rá csatlakoztatni. Szembefordítható, ezáltal a babák egymással szemben is utazhatnak. A pakolási területe nagy, így a csomagtartó része akár az 1 métert is eléri, így rengeteg mindent pakolhatunk bele.

Hátránya viszont, hogy elég drága. Újonnan vásárolva talán még egy használt autó árába is kerülhet. Nehéz vele felmérni közlekedés esetén például az útkereszteződéseket, hiszen nem lehet vele elég jól belátni az ilyen helyzeteket. Az egymás melletti iker babakocsihoz képest nehéz, felemelni nem könnyű. A sok alkatrész miatt körülményes a tárolásuk is.

Egymás melletti iker babakocsi

Előnye, hogy viszonylag olcsón hozzájuthatunk, és nem is olyan nehéz. Könnyű irányítani, és általában nagy csomagtartóval rendelkezik, ami könnyedén telepakolható. Egy mozdulattal össze tudjuk csukni, illetve kinyitni. Számos modell, teljesen ledönthető, azaz újszülött kortól használható.

Hátránya, hogy elég széles. Nehezebben férünk be egy ilyen babakocsival bárhova, illetve nem lehet autós hordozót csatlakoztatni ezekre a modellekre. Ez azt eredményezi, hogy elég kényelmetlen lesz autós utazáskor a gyereket ki és bepakolni a kocsiból.

Emellett léteznek olyan iker babakocsik is, amikor két egyszerű babakocsit egymás mellé pattinthatunk. Hátránya természetesen ennek is van, Magyarországon elég nehéz hozzájutni egy ilyen babakocsihoz.

Az egymás alatti babakocsi is szintén nagyon praktikus, bár Magyarországon ezzel a darabbal szintúgy ritkán találkozhatunk. Hátrányként talán a magas árát lehetne kiemelni, valamint sok szülő kétellyel kezeli azt is, hogy egymás alá kell tenni a gyerekeket, de ez már ízlések kérdése.

Úgy, mint a többi babakocsinál a kormányra és a kerékre oda kell figyelnünk. A kétkaros kormány nagyon jó választás, hiszen jól terhelhető. Számos tényezőt kell figyelembe vennünk a kerekek tekintetében, bár ez sem tér el igazán a hagyományostól. Érdemes lemérni a lakás ajtaját, megmérni a lift szélességét, ha a házban van esetleg, sőt az autó csomagtartóját is. Gondoljuk át a tárolási helyét is, hiszen nagy helyet foglalhat.  Gondoljuk át alaposan ezeket, így talán könnyebben is dönthetünk milyen iker babakocsit válasszunk. Az általad kitűzött kritériumokat vesd össze a lehetőségekkel!