Baba Mama torna Pécs

  A testmozgás mindenkinek nagyon fontos, nincs ez másképp a babáknál és az anyáknál sem. Szülés után igenis a legtöbb nő rászorul, hogy visszanyerje eredeti alakját. Nincs több kifogás, hiszen lehetőség adódik már a babánkkal tornázni.

A baba mindenképp jól érzi magát a színes, és egyben nyugodt környezetben. Az anyukák pedig nyugodtan tudnak edzeni, hiszen a babájuk látótávolságban van, vagy éppen részt vesz a különböző gyakorlatokban. Ezt lehet variálni úgy is, hogy 5 percig a mama edz és közben a baba játszik a stúdió privát edzőtermében. A következő 5 percben pedig közös torna gyakorlatokat végeznek úgy, hogy mindenki boldog. Az elmondások, és megfigyelések által igenis nyugodtan elmondható, hogy nagyon tetszett a babáknak is ez a program. Mindeközben pedig a mama alkalomról, alkalomra egyre fittebb lett és pár hónap alatt visszanyerte eredeti frissességét és alakját is egyben.

A klasszikus alakformáló női fitnesz gyakorlatok mellett sok olyan tornagyakorlat van, amiket hatékonyan be lehet építeni a mama edzésprogramjába. Amikor a baba egy kicsit nagyobb lesz és elkezdi megérteni a torna mozdulatokat, akkor neki is beivódik az életébe a rendszeres testmozgás, ami a jövőben csak az előnyére fog válni.

Ezen a tornán nem kell lemondani semmiről, ugyanis csemetével 0-5 éves korig együtt mozoghatsz. Kellemes zenére végezzük a különböző kényes testrészek, mint a has-far- comb-hát izmok kilazítását, erősítését. Fejleszti a babák mozgáskoordinációjukat és a közösségbe való beilleszkedést. A csoportos bemelegítésnek és az együtt végzett gyakorlatoknak köszönhetően jó közérzet javító edzésforma, és kikapcsolódás minden anyuka és gyermeke számára egyaránt.

A kezdőktől a haladókig egyébként mindenkinek megfelelő, aki szeretne minőségi és hasznos időt eltölteni a gyermekével. Szó szerint mindenkinek ajánlott. Nem kell túl gondolni azt sem, hogy mi az, amit magunkkal kell hozni, hiszen elég ha a kicsit és magunkat is kényelmes, lenge ruhába öltöztetjük, ezen kívül pedig arra lesz csak szükség, amit amúgy is magunkkal vinnénk, ha gyermekkel elindulunk otthonról.

Kifejezetten minőségi órákat találhatunk Pécsen, és persze az ország egész területén, hiszen ez a  fajta mozgás, már igencsak nagy népszerűségnek örvend. Nem is csoda, hiszen rengeteg anyának ez a kikapcsolódás a szürke hétköznapok mellett. Ezzel nincs is semmi gond, és ne is érezze magát senki rosszul, ha néha más társaságra is vágyik, mert ez teljesen természetes. A legjobb pedig az egészben, hogy akár tartós kapcsolatokat is alakíthatunk ki, ráadásul hasonló cipőben járó emberekkel vehetjük körül magunkat, így megbeszélhetjük a nyomasztó problémákat, vagy feltehetjük a kérdéseket is, amire kíváncsiak vagyunk. A legjobb egyébként, ha minél kisebb csoportba csatlakozunk be, értem ezt körülbelül úgy 3 anyukás csoportokra, hiszen egyrészt kellemesebb lesz a társaság, nagyobb lehetőség lehet a szóhoz jutásra, és nem mellesleg maga az oktató is jobban oda tud figyelni ránk és a babára, hogy minden gyakorlat a legmegfelelőbben zajlódjon le.

Az órák jellege az ilyen összejöveteleken egyébként preventív, gerincbarát, testtartásjavító, mozgásfejlesztő, anyacsinosító. Akármelyik stúdióról is beszélünk, az óra elején átmozgatjuk a babákat, majd az anyukák edzésével folytatjuk, ami az óra fő célja. Egyes gyakorlatokat közösen végzünk, de ha a babának játszani támad kedve, arra is van lehetőség. Az óra szerves része, hogy az anyukáknak megtanulhassák, hogyan tartsák, emeljék, mozgassák a babájukat, a hordozót, a babakocsit, hogy elkerüljék az esetleges sérüléseket. Ez nagyon fontos, hiszen a hétköznapi feladatokat, ha nem megfelelően végezzük, akkor hamar előjöhet hát és derékfájás, ezért a legjobb, ha ezeket megelőzzük a tornával és a helyes testtartással.

Szülés után a legtöbb nőnek problémát jelent mind a kikapcsolódás, mind a testmozgás. A kilenc hónap, valamint maga a szülés is igencsak megviseli izmainkat és ízületeinket, nem beszélve a felszedett pluszkilókról. Azt gondolom, nem kell taglalni, hogy mekkora hatással van az önbizalomra, az ha a az édesanya jól érzi magát a bőrében, sőt én kimondottan elengedhetetlennek tartom ezt, hiszen rengeteg dologra kihatással van. Szokták mondani, hogy egy életünk van, abban az egy életben pedig csak nem szeretnénk olyan csoportba tartozni, ahol az édesanya szülés után teljesen elereszti magát, és nem érdeki, hogyan fest. A kifogásokat máshol kell keresni, itt most a lényeg, hogy Pécs kínálatain belül találjunk egy számunkra szimpatikus közösséget, tornászt, aki igenis megdolgoztat minket az előnyünkre, mellette pedig igenis elmondhatjuk az órákról, hogy ez egyenlő a kikapcsolódással.

   Ne féljünk az új dolgoktól, ne féljünk kockáztatni, hiszen veszíteni valónk nincs. Alakítsunk ki egy olyan rutint a hétköznapokra, aminek szerves része a mozgás, és természetesen a közösség is. Emberek vagyunk, szükségletekkel, és igenis szükségünk van egy megfelelő társaságra ahhoz, hogy ne forduljunk magunkba a négy fal között.