A tökéletes alkalmi ruha megtalálása nem egyszerű feladat a várandós nők számára.

Rengeteg problémát okoz az áldott állapotú hölgyeknek az, hogy milyen alkalmi ruhát válasszanak egy fontos eseményre.

A boltok tele vannak szebbnél szebb ruhákkal, de valljuk be, ezek nagy pocakkal már nem biztos, hogy úgy állnak, ahogy kellene. Kissé párnásabbak vagytok itt-ott az áldott állapot által? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól nektek! Választhattok ruhát, szoknyát, és nadrágot is, emellett a kiegészítőkkel is játszhattok.

A tökéletes kismama alkalmi ruha megtalálása 1. tipp: melyik a legjobb fazon? 

Egy jó fazon rengeteget dob a megjelenésen, így a tökéletes alkalmi ruha megtalálásához fontos időt szánni a megfelelő fazon kiválasztására. Érdemes karcsúsított fazonokat választanod, hiszen ezek egyszerűen csodálatossá teszik az alakodat.Az A-vonal mindig jó választás lehet, hiszen ez a fazon minden alkaton tökéletesen mutat. 

A tökéletes alkalmi ruha megtalálása 2. tipp: a tökéletes szoknyahossz

Az elegáns események megkövetelik, hogy a ruha ne legyen túl kihívó, így érdemes arra figyelned, hogy a szoknyád ne legyen túl rövid. A rövid szoknya ráadásul azoknak sem áll túl jól, akiknek tökéletesek a lábai, így molettként sem érdemes ilyen hosszúságú szoknyát, ruhát választanod. A legjobb, ha kicsivel térd fölé érő fazont választasz, hiszen ezzel optikailag megnyújthatod a lábaidat. Ha szeretnél extra hosszú lábakat varázsolni magadnak, akkor érdemes magassarkút viselned a ruhához (ha várandósan tudsz egyáltalán magassarkúban menni), és ne feledd a fekete harisnyát sem! 

A tökéletes alkalmi ruha megtalálása 3. tipp: emeld ki a dekoltázsodat! 

Ha nem vagy elégedett a lábaiddal, bátran viselj mélyebben dekoltált ruhákat, hiszen ezzel a hangsúlyt a felsőtestedre helyezed. A V-kivágás tökéletes lehet arra a célra, hogy egy kicsit kiemeld a dekoltázsodat, de azért csak óvatosan, ne ess túlzásba várandósan! Ha a várandósság elején/közepén jártok és a pocakotok nem túl nagy, érdemes a molett nőkre szabott ruhák között is szétnézni.

  • EGYSZÍNŰ, EGYSZERŰ, DE TÖKÉLETES

Az egyszínű ruhák hatalmas előnye, hogy többféle cipőt és kiegészítőt is társíthattok hozzájuk. Nehezebb túlzásba esni, és ha tavaszi vagy őszi esküvőre választjátok őket, akár egy mintás blézerrel is jó barátok lesznek.

  • A TÖKÉLETES MAXIRUHA

Ezeknél a ruháknál nagyon óvatosan kell nézelődni, hiszen az egyszínű és a mintás darabok között is vannak olyanok, amelyek hihetetlenül előnyösen, vagy éppen iszonyatosan és botrányosan állhatnak nektek.A határ igen labilis, ne lépjétek át a vonalat. Ügyeljetek a dekoltázsra, a ruha hosszára, és arra, hogy – ahogyan korábban már utaltunk rá – ne tűnjetek benne egy formátlan zsáknak.

  • MINTÁS MOLETT RUHÁK

Úgy tartják, hogy a mintás ruha kövérít, de ez közel sem igaz ebben a formában. Igaz, vannak olyan minták, amelyek nem tűnnek jó választásnak egy molett alkalmi ruha esetében, de könnyen találhattok tökéletes darabot is köztük.

Ha kedvelitek a virágmintát, a geometriai mintákat, vagy a pöttyöket, nem kell lemondanotok róluk, csak gondoskodjatok arról, hogy optikailag ne hizlaljanak benneteket!

  • MOLETT RUHA – NADRÁGOS OUTFIT

Sok molett nő egyszerűen irtózik a gondolattól, hogy összeérjenek a combjai egy ruha vagy szoknya alatt. Ezen sokszor egy jó harisnya sem segít, és valljuk be, nem is kötelező mindenkinek szoknyába bújnia.

Egy esküvőre szuper választás lehet egy nadrágos outfit is, amelyet kiegészíthettek egy csinos blézerrel, vagy egy rafinált felsővel. Amennyiben a nadrág fekete, rengeteg színnel párosíthatjátok, de a karamell, a tengerészkék, a fukszia és a sárga nagyon divatos színek mostanában.

MOLETT ALKALMI RUHA ÁRAK

Árak tekintetében nem kell attól félnetek, hogy a molett ruhák sokkal több kiadást jelentenek majd számotokra, mintha “átlagos” S, M vagy L méretet szeretnétek találni. Persze nem mindegy, hogy varratjátok, bérlitek, vagy vásároljátok a ruhát.

Így 8000 forinttól akár a csillagos égig szökhetnek az árak. A kiegészítők még alaposan rádobhatnak a költségvetésre, mert a cipő, a táska, és fehérnemű a ruhán felül akár 20.000-50.000 forintba is kerülhet.

Ha designer darabot kerestek, akkor pedig szintén a csillagos égre tudunk csak hivatkozni.