Mi is a baba-mama börze? Kiállítás? Vásár? A baba-mama börze egy kiállítás, és egyben vásár is, ahol nem csak eladók, vagy viszonteladók, kiállítók próbálnak profitálni, hanem megannyi anyuka érkezik csemetéjével, amiből egy családi nap is kerekedhet. Ki eladni szeretné gyermeke, vagy gyermekei már nem használt ruhadarabjait, játékait, de vannak, akik vásárlóként érkeznek, nézelődőként. Egy biztos: nem éri meg kihagyni. Minden érv mellette szól.

Szívesen válogatnál babád számára jó állapotban lévő, használt, vagy éppen sosem használt holmikat? Esetleg a barátnőidet sem hagyja ez hidegen? Nem akarod újonnan megvenni a ruhákat, tárgyakat, játékokat, hiszen úgyis tovább adnád? Vagy éppen a másik csapatba tartozol, és megválnál gyermeked kinőtt rugdalózóitól, nem használt játékaitól, nem terveztek pároddal újabb családtagot? Ezúttal Szegedre visz minket a baba-mama börze sors szele, már nem először, viszont idén első alkalommal. Válogass kedvedre a baba-mama börzén Szegeden.

Mikor? Május 12-én nyitja meg kapuit a Szegedi Bababörze, amiről annyit kell tudni, hogy egy olyan országjáró kiállítás, valamint vásár egyben, ahol a baba-mama témakörben érdekelt vásárlók, cégek, szolgáltatók, importőrök, termékek forgalmazása, viszonteladók mellett lehetőség nyílik kismamák, mamák számára használt ruha-, játék-, babaholmi adás-vételére, valamint díjmentes játszóházzal, ugráló várral, arcfestéssel, pelenkázó- és babaetető helyiséggel várja kapuit a börze minden kedves látogatója számára. Tehát minden megtalálható, amire szükség van.

Ez nem hogy csak program lehetőség is, de lehet akár hasznos is azok számára, akiknek kihasználatlan baba cuccaik vannak elfekvőben, amit nincs szívük kidobni, vagy azok számára, akik babacuccok vadászatra fognának. Tehát mindkét fél jól járhat.

Van, aki csak szemlélkedőként érkezik, miért játszadozik a gondolattal, hogy a következő baba-mama börzére kivinné gyermeke nem használt dolgait, és látogatásának célja egyszerűen csak felmérni a terepet. Még csak nem is kell várnia egy újabb évet, ha nem röghöz kötött az illető. Hiszen ez egy egész évben vándorló rendezvény.

Eladni gyermekeink nem használt ruháit, játékait nem újdonság, használt gyerekruhákat, játékokat venni szintén nem az. A baba-mama börze szintén nem egy újdonság, a tavalyi évben is megrendezésre került. Sőt, mi több. Elég nagy rá a kereslet. Az interneten több száz oldal, facebook csoport szól ugyan erről a témáról. Vannak, akik életvitelszerűen űzik az interneten keresztüli üzletelést a gyermekek kinőtt ruháival, nem használt játékaival, esetleg bútorokkal.  Persze ennek is megvan a hátulütője, mint mindennek. Túl strapás lefényképezni, feltölteni a képet, pontos méretet kiírni, még több képet készíteni, az érdeklődők igényének megfelelően, nem egyszerűbb megoldás kimenni egy vásárra, aki elviszi, az elviszi, ami megmarad, az meg megmarad. Egy érdeklődő időközben meg is gondolhatja magát, viszont egy vásárban pedig könnyebb elcsábulni.

Ha úgy indulunk neki egy ilyen másodkézből vásárolandó holmik kavalkádjának, hogy potom áron jutunk hozzá babakocsihoz, és társaihoz, elkeserítő lesz a következő: a babakocsi itt is több 100.000 ft lesz. Hiszen ez egy olyan vásár, ahol használt árucikkeket vásárolhatunk, és itt alkudni ér. Belépődíj van, viszont a standoknál levásárolható a belépő díja.

Jó hír, hogy nem csak babaruhákat, játékokat, babakocsik közül tudunk mazsolázgatni, de megtalálhatóak még szolgáltatások is: tanácsadások, szűrések, 4D ultrahang, szakértői tanácsok, sejtbankok, babavédő vitaminok, bankok, bababútorok, babaruhák, babacipők, alapítványok, etetőszékek, babakocsik, közigazgatási szervezetek, mesekönyvek, pelenkák, rendezvényszervezők, bébiszitter közvetítők, biztonsági berendezések és még ezer dolog.

Viszont, ha valami oknál fogva mégis lemaradtunk a szegedi baba mama börzéről, jó hír, hogy baba mama börze az év mind a 12 hónapjában elérhető, csak a helyszín változik, ezért is érdemes nyomon követni, hogy mikor merre jár a baba mama börze.