Rubint Réka Baba Mama torna

  A legnagyobb figyelmet, mindenki a gyermekének szenteli, ez teljesen természetes, hiszen ők a legfontosabb kincsek az édesanyák életében.

Napjainkban már rengeteg módszer létezik arra, hogy megkönnyítse az édesanyák életét, ezek mellett pedig rengeteg közös program is boldogíthatja a szülőket, ilyen például a baba-mama torna.

Mit is jelent ez pontosan? A kilenc hónap után a nők legjelentősebb részének problémát jelent a testmozgás. A babát természetesen nem szeretné senki sem otthon hagyni még az elején, mégis mindenki vágyik arra, hogy végre kimozdulhasson valamerre, hogy társaságban lehessen, és ne a négy fal között. A terhesség, valamint maga a szülés sajnos igencsak megviseli az izmokat és ízületeket is egyaránt, persze nem beszélve a felszedett plusz kilókról. Mindenki szeretné a régi alakját is visszanyerni, de a kicsitől sem szeretne megválni, hat erre találták ki ezt a mozgásformát, a baba-mama tornát.

A fáradtságos szülés után nem sokkal a legtöbb nő fejében igenis megfordul, hogyan adhatná le könnyedén a terhességgel járó súlyfelesleget, és ha lehetséges, mindezt egészségtelen diéták nélkül, nehogy valamiben is hiányt szenvedjen a kicsi. A baba-mama torna egy olyan lehetőséget kínál, hogy a gyerekkel együtt, szórakoztatóan mozgathassuk át a fáradt izmainkat, és újra kellőképpen összeszedhessük magunkat. A legnagyobb előnye véleményem szerint az, hogy ezzel a mozgásformával nem elfáradunk, hanem sokkal inkább feltöltődünk energiával. Ha pedig a hangulatról van szó, az biztosan tökéletes lesz, de nem csak számunkra, hanem természetesen a piciére is elképesztően pozitív hatással lesz. A gyakorlatok közben nagyon is gyakori a nevetés, az anyához való közelség, a zene, a puszik, mind-mind mosolyt csalnak a kicsi arcára, nem beszélve arról, hogy az édesanya hangulata hamar átragad a babára is. A szülő-gyermek kapcsolat mindenképpen csak megerősödik, a kicsinek lehetősége adódik hozzászokni a nagyobb, idegen társasághoz, sőt, egyes elméletek szerint a ritmusérzéke is nagyban fejlődhet az óráknak köszönhetően.

Véleményem szerint a kismamáknak nagyon is fontos, hogy alkalmakként igenis kiszakadjanak az otthoni falak közül, és más emberekkel is ismerkedjenek. Ezek az órák pedig erre kitűnő lehetőséget nyújtanak, főként azért, mert itt csakis olyan nőkkel találkozhatunk, akikkel egy cipőben járunk, így megoszthatjuk egymással gondolatainkat, érzéseinket, esetleges problémáinkat. Bizonyára mindenki hallott már arról, hogy a szülés után sok nő küzd depressziós időszakokkal, ami igencsak megkeserítheti a mindennapokat. A jó hír, hogy ezt tornával mindenképpen sikerülhet mérsékelni, illetve kellő elszántsággal akár elkerülni is lehet. Ehhez azonban igencsak fontos a nyitottság, illetve hogy ne halogassuk a kitörést a begubózott állapotból, hanem mozduljunk ki otthonról. Talán még új barátokra is szert tehetünk!

A baba-mama tornán való részvétel két hónapnál idősebb gyerekekkel ajánlott, amikor már biztonsággal mondhatjuk, hogy kialakult náluk a napi ritmus. Annak érdekében, hogy ne legyen számukra olyan ijesztő, az órákat általában babamasszázzsal kezdik. Ha még szoptatunk, akkor mellőzni kell az aerobik jellegű gyakorlatokat, mivel az negatívan befolyásolja a tejelválasztást. Mikor a baba 5-6 hónapos korba lép, már nem igazán tudjuk könnyedén emelgetni, ezért ekkor kicsit megváltozik az óra menete is, sőt, sok helyen külön csoportot indítanak a porontyoknak.

Sajnos egyébként rengeteg nő, terhesség után lelkiismeret-furdalást érez azért, mert ki akar szakadni a mindennapi rutinból és szeretne egy kis időt más emberek közt tölteni, nem csupán a gyereke és a férje mellett. Ez teljesen normális érzés, a sok pozitívum közt, ezért is szeretik sokan a baba-mama tornát, hiszen itt úgy lehetsz társaságban, hogy a kisbabád is veled van. Rengeteg további pozitív hatása van egyébként ennek a mozgásformának, például, hogy az órák alatt elvégzendő gyakorlatsorok erősítik a hüvely izmait, ezért ha úgy nézzük, akár intimtornának is megfelelő, ezen kívül persze serkenti a tejelválasztást, és nem utolsó sorban segítségével visszanyerhetjük alakunkat is. És a legszórakoztatóbb az egészben, hogy természetesen a boldog csemetét használjuk súlyzónak, akinek az esetek többségében nincs ellenére a dolog, sőt kifejezetten élvezi a dolgot. A folyamatos izomerősítés mellett, mivel ahogy gyarapodik a kicsi súlya, értelemszerűen annál nagyobb erőnlétet igényel a feladatok elvégzése. Rubint Réka is foglalkozik ilyen mozgás típusokkal ezért mindenképpen ajánlom, hogy aki teheti az mindenképpen nézzen utána.

   Mindenkinek ajánlom, aki szereti a társaságot, szereti a fitt életet és természetesen szereti a csemetéjét, bár ennek ellenkezője szerintem nem igazán létezik, ezért ha csak unatkozunk, vagy tényleg jól jönne pár új ember, aki hasonló cipőben jár, ne habozzunk utána keresni, és elmenni megismerni ezt az egészet. A testünk és a babánk is hálás lesz érte, és ténylegesen nagyban javítja a hangulatunkat is. Hajrá kismamák