Bababörze

A bababörze jelentősége

A börze részben egy cserekereskedelmet foglal magában. Általában a börzéket egy nyilvános helyen szokták lebonyolítani. A bababörzék napjainkban nagyon elterjedtek. Ennek oka az, ha gyerek érkezik a családba, akkor a cél, hogy kedvező áron beszerezhető legyen minden olyan dolog, ami kis jövevényt szolgálja.  A szülők izgatottan várják leendő születendő gyermeküket. A kismamák legtöbbször újonnan szerzik, be a babakelengyét esetleg családból örökölnek meg néhány dolgot. Ma már van más lehetőség is, ami a későbbiekben egyre nagyobb jelentőséggel fog bírni. Ez maga a bababörze. A különböző börzéken a szülők megfizethető áron kapják meg gyermekeik legjobb és legbiztonságosabb termékeit. A szülők többségének nem mindegy, hogy mennyit költenek a már megszültetett gyerek ruhatárára, felszereléseire. A baba gyorsan cseperedik így legjobb esetben is minimum 3 havonta cserélni kell a ruhatárát illetve egyéb dolgait. A családi kasszát többek között ez is nagymértékben terheli. Tehát ha akad olyan kinőtt kis ruha vagy feleslegessé vált termék, amit szívesen adnának át másnak, akkor ezt a bababörzén megtehetik a szülők. Általában az ott kiárusított termékek eredeti árának majd teljes egészét visszakapják. Természetesen ez eltérő lehet, mindez megegyezés kérdése a két fél között. Ezeken a rendezvényeken új babaruhák, játékok, egyéb termékek vásárlására is van lehetőség bolti áron alul. Általában országszerte havonta vagy kéthavonta vannak meghirdetve az efféle börzék. Helyiségileg tekintve városi könyvtárakban, művelődési házakban kerül sor megrendezésre. Érdemes körülnézni, ha már ott jár az ember, hisz sokszínű kínálattal lehet szembe találkozni továbbá a legtöbb helyen a belépés teljesen ingyenes.

Székesfehérvár bababörze

Országszerte egyik legismertebb börze az Székesfehérváron kerül megszervezésre. Több mint 10 éve bonyolítanak le ehhez hasonló eseményt. A szervezetnek a célja, hogy segítséget nyújtson a rászorult családoknak is, akik nem tudják megvásárolni gyermeküknek bolti áron a szükséges holmikat (ruha, cipő, játék, stb.) ami mellesleg fontos lenne a felneveléshez. Itt pedig a bolti ár töredékéért be tudják szerezni a termékeket.  Kiket várnak a börzére? Mindenkit, akik olcsón jó minőségű baba, gyermek esetleg tini holmikat szeretne vásárolni és kiegészítőket. A választék sokszínű és többrétű. Várnak minden olyan vállalkozót, aki meg szeretné mutatni kínálatát az arra orientálódott vevőnek. Kulturált körülmények között zajlik le az esemény. Lehetőség van igénybe venni egyéb szolgáltatásokat, mint például a parkolást, büfét és asztalfoglalást (az utóbbi előre egyeztetéshez között).
További információ elérhető: babaruhazsibi.hu-n.

Budapest bababörze

Az ország fővárosában általában kéthavonta kerül sor megrendezésre a börze. Budapesten bonyolítják le a legnagyobb baba gyerekruha, játék börzéket. Ezeket a rendezvényeket a szervezők meghirdetik saját csatornákon keresztül. A találkozók nagyon népszerűek, hisz az ’’ adok- veszek” kereskedelmen kívül külön kedvez a gyermekeknek azzal,hogy lehetőségük van ingyen részt venni egyéb programokon. A programok közé tartozik: arcfestés, kézműves foglalkozások illetve légvár használata is biztosítva van. Az oda látogatók az ingyenes parkolást is igénybe vehetik. Szükség esetén a szállási lehetőség is megoldható messziről érkezők számára mindezt megfizethető áron. Felnőtteknek illetve a gyermekeknek is egyaránt kedvező lehet az ott található büfé, ami korrekt áron kínálja termékeit eladásra.  A légkör mindig barátságos továbbá kérdés esetén a résztvevők az arra szakosodott embereknek feltehetik kérdéseiket. A gyerekeknek teljesen ingyenes a belépés 14 éves korig. Felnőtteknek helyenként eltérő lehet a jegy, de átlagban 500-1000 Ft között mozog.
Az események időpontja, helye egész évre pontosan megtekinthető az alábbi weboldalon: www.programturizmus.hu