A wellness az emberekre nagyon jó hatással van fizikailag és főként mentálisan. Előszeretettel mennek el emberek wellness napokra/hétvégékre, amikor úgy érzik, hogy jólesne nekik egy kis testi/lelki feltöltődés. Az aromaterápia, masszázs, melegvíz mind olyan dolgok, amelyek segítenek a megkönnyebbülni, kikapcsolódni, ellazulni. A terhesség alatt viszont nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon hasznos lehet-e vagy éppen káros a születendő gyermekre. A wellness hétvégi programok többsége abból áll, hogy a résztvevők előszeretettel használatba veszik a jakuzzit, infraszaunát, sókamrát illetve masszázs szolgáltatást. Ha kismama az ember nagyon át kell gondolni, hogy milyen szolgáltatást érdemes igénybe venni. A pocakban lévő gyermeknek nem tesz túl jót a meleg víz.

 Arról nem beszélve, hogy a hüvelyi fertőzés veszélye folyamatosan fennál. Továbbá számos női bajt okozhat, de terhesség alatt még a baba életét is veszélyezteti, ha megfertőződik a kismama. Tehát, ha valaki mégis meleg vízbe vágyódik csak akkor tegye ha utána napokig nem fog gondolkodni rajta, hogy vajon elkapott-e valami fertőzést.

 Ha bizonytalan benne, akkor menjen el mihamarabb a nőgyógyászához és ő meg fogja tudni mondani, hogy a hüvelyi fertőzés fenn áll-e. A szaunák sem túl ajánlottak terhesség alatt. Akár hasi görcsöket és rosszullétet is okozhat. Mégis ha valaki nagyon szeretne szaunázni akkor az ne infraszauna legyen hanem a hagyományos szauna és max pár percre . Aki korábban nem szaunázott de kipróbálná az inkább ne a terhesség alatt kezdje el, ha lehetséges. A masszás lehet egy olyan szolgáltatás, ami a kismamákat is jóleső érzéssel tölt el. Ám ennek az erőssége/ideje sem hagyható figyelmes kívül. Mivel a pocak miatt a hason fekvés nem lehetséges így mindenképpen az ülő masszás ajánlatos. Az utolsó hónapokban pedig inkább simogatással gyengéd nyomkodásokkal árthat leginkább a magzatnak viszont a kismama kellőképpen ellazul ez idő alatt Ha nagyon intenzív a masszírozás fennáll a vérbőség veszélye, ami akár vetéléshez vagy koraszüléshez is vezethet. 

Amit kerülni kell a kismamáknak a wellness idején

A hosszas utazás és egyhelyben ülő várakozás sem tesz túl jót sem a babának sem az anyának. Ha a körülmények lehetővé teszik inkább egy közelebbi helyet válasszon az ember a pihenésre. Ezzel is megkönnyítve a hosszas és fárasztó utazást.

Ha megérkezett a wellness helyszínére érdemes ott is figyelni néhány dologra. Kerülni kell a forró kádakat infaszaunákat, mivel a testhőmérséklet hatása ingadozó. A gőzfürdő és a pezsgőfürdő használata sem ajánlott mivel másodpercek alatt a jóleső érzés átalakulhat fulladásba illetve rossz közérzet is tapasztalható lesz.

A víz nem csak tisztít de a test ellazulásért is felelős. A gyógyvizekben való hosszas ücsörgés sem ajánlott kismamaként mivel a baktériumok gyorsabban szaporodnak, mint az élővízben. Ha mégis hosszas időt tölt el benne a kismama, akkor a vérbőség veszélye fennállhat. Jobban ajánlott az úszómedencék használata természetesen akkor, ha a méhszáj zárt. A másik népszerű a szolgáltatás az a masszázs, ami számos jótékony hatással bír az emberre. Ha lehetőség van rá, akkor vannak olyan szakemberek, akik kifejezetten a várandós nőket masszírozzák. Itt sem mindegy, hogy mit és milyen intenzitással masszíroznak. Érdemes kihagyni a derekat és inkább a váll felé orientálódni. Ehhez lehet különféle masszázs olajat választani, ami tovább fokozza a kellemes ellazulás érzését.  A forró vizes palack is csodákra képes, ha a feszült izmok, szalagok megnyugtatása a cél.