A rózsaszín babás ruhácskák és játékok, és egyéb kellékek olyan aranyosak, hogy a rutinosabb kismamák és rokonok is gyakran túlzásokba esnek. Igaz?

Végtelen hosszúságú és elrettentő listák születtek már arról, mire van szüksége egy újszülött kislánynak. Sajnos azonban gyakran kimaradnak belőlük fontos dolgok.
Nézzük a rögvalóságot és beszéljük át, mi az, ami igazán kell egy újszülött kislánynak.

Lányos babaváró ruházat

A lányos babaruhák gyönyörűek, aranyosak, viccesek, kedvesek. Ám a babának olyan ruhákra van szüksége, amibe könnyű belebújtatni a fejét, és a pelenkázás is könnyen, gyorsan megtörténhet. Ezek általában felül csónak nyakú, alul patenttal bontható ruhák.
Ilyenek a baba bodyk és a rugdalózók. A body végtelenül előnyös alsó ruházat, mert nem lóg ki belőle a baba dereka, nem gyűri maga alá a fekvés közben, és megtartja a pelenkát is.
Ráadásul a pelenkázás sem egy visító rémálom vele. A rugdalózó is a könnyen kezelhető ruhák közé tartozik.
Szóba kerülhetnek még a pólók, amiket a bodyra adunk rá, és a nadrág, illetve szoknyácska amit a fotózás kedvéért… Szóval, egy-egy darabra biztosan szükség lesz.
Szerencsére kislány bodyk és rugdalózók szépséges színekben, mintákkal, végtelen választékban találhatóak. Bodyból naponta akár 5-6 darab is kellhet egy újszülött kislánynak! Rugdalózóból pedig legalább 2-3 db naponta.
szükség lehet még néhány babasapkára is.
Ami a ruha méreteket illeti, általában egy újszülött számára 58-62es méretű ruhák kellenek az első hónapban.

Lányos babaváró csomagba textilek


Egy újszülöttnek sokféle textilre lesz szüksége, mint például textil pelenkára (sok!). Aztán üléshez érdemes a nyakukba nyálkendőt kötni. És szükség van babatakaróra is.
A hagyományos textil pelenka univerzálisan használható, plédnek, nyálkendőnek és a babakocsiban vagy a szoptatáskor a feje alá kendőnek. De a meleg babatakarót nem váltja ki a textil pelenka!

 

Lányos babaváró csomagba pelenkázáshoz, fürdetéshez

A pelenkázáshoz szükséges eldobható pelenka, popsi krém, törlőkendő, pelenkázó lap és valami, ami eltereli a figyelmét, amíg kicsomagoljuk és vissza.
A hangulatos babafürdetéséhez pedig babafürdető, mosdókesztyű, fürdőhőmérő és fürdőlepedő kell. És baba testápoló. És valaki, aki eltereli a figyelmét, amíg megszokja a pancsit.

Lányos babacsomagban extra

Érdemes némi extráról is gondoskodni. Például rágóka, cumi, csörgő. És legalább egy puha állatos marok kendőt is beletenni a csomagba, hogy elterelje a baba figyelmét például a pelenkázás ideje alatt.
Ezekkel lesz igazán teljes egy babaváró csomag lánynak címezve!

És végül, mindenképpen érdemes beszerezni az Első Éveim című gyönyörűen illusztrált Disney babakönyvet. Ebben megörökítheted a baba első éveinek vissza soha nem térő eseményeit.