Outlet kereskedés

Az outlet szóról megoszlik a közvélemény. Egyesek tartózkodnak az ott megvásárolt termékektől és fenntartásaik vannak, míg mások mindig pozitívan beszélnek az ilyen boltokról, és ha tehetik, rengeteg mindent vesznek meg csemetéjüknek vagy akár saját maguknak is. De a vélemények miért oszlanak így meg? Tehát kezdjünk magának a szónak a jelentésének a magyar megfelelőjét. Az ”outlet” szó angol szó. Jelentése: kivezetés. Magyarországon is az angol megfelelő olvadt be a társadalomban. Sokan azt hiszik, hogy ezekben a shopokban csak használt illetve selejtes, gyári hibás termékeket árulnak. Ez teljes egészében nem állítható hisz ezekben az üzletekben főként olyan termékek kerülnek, amelyeket általában kollekció frissítés miatt már kevés eséllyel vásárolná meg a célközönség egyes boltokba. Az outlet bolt maga a kiskereskedelmi üzlet, gyári üzlet vagy online áruház, amelyben a gyártók közvetlen értékesítik termékeiket. Ezek vonatkoznak ruhákra, cipőkre, kiegészítőkre, játékokra és minden olyan eszközre, amit a kismamák szívesen megvásárolnak gyermeküknek. Lehetőséget kapnak arra, hogy kiváló minőségű árucikkeket vegyenek. Legtöbbször 10-80%-al alacsonyabb áron juthatnak hozzá, mint egyébként. Akciók folyamatosan vannak és a választék szerteágazó. Különböző termék specifikus boltok vannak, amelyekbe folyamatosan érkeznek új áruk az évszaknak, trendeknek, illetve fogyasztói igényeknek megfelelően.  Amit kevesen tudnak, hogy az outletben megvásárolt termékekre is jár garancia és csere lehetőség. Annak a célközönségnek kedvez, akik szeretik a igényes, márkás dolgokat, de nem kell túl mélyen pénztárcájukba nyúlni. Egyesek néhány pár száz forintot spórolnak meg míg mások komoly összegeket is.

Gyermek outlet

Minden anyának egyedülálló útja van a szülői életben. Ki kevesebbet, ki többet fizet a gyermeknek szükséges árucikkekre. Az ilyesféle üzletekben is kategorizálva van a választék, annak reményében, hogy a szülők könnyebben meg tudják találni a számukra szükséges cikket. Ilyen nagy csoportok többek közt a babaetetés, bababiztonság, babaszoba, gyerek kiegészítők, gyerekruhák, játékok, de helyet kap még babaápolás és egyéb kiegészítők. A vásárlóknak lehetőségük van személyesen is nézelődni és vásárolni, de a legtöbb baba outlet megtalálható online weboldalakon is. A legtöbb szülő a baba megszületése előtt szeretnek már ”készen” állva várni az újszülöttet. Ez szerint legfontosabb teendőjüknek tekintik a baba szoba berendezését és dekorációját. Mindenki más szempontrendszer szerint választ. Ez a berendezés mégiscsak meghatározó. Ne legyen túl drága, de mégis igényes, ne legyen túl sok de mégis modern. A baba komfortérzetét javítsa. Ilyenkor a legjobb, ha elsőnek az outletekbe néznek szét az emberek. Nagyon sok márkájú és  baba dekorációval lehet találkozni. Az itt megtalálható termékek teljesen újak sosem használtak vagy pedig újak, de pici hibák láthatóak rajta, ami inkább esztétikailag befolyásolja későbbiekben a használatot. Minden megtalálható, ahhoz, hogy be lehessen rendezni egy gyerek szobát. Óriási választékban megtalálható például kókuszmatrac, fali dekoráció, gyermek fogas, gyermek lámpa, kisasztalok és székek stb. Persze további igényeket is képes kiszolgálni az ilyesféle áruház. . Ha mégsem tudnánk dönteni, akkor lehetőség van felkészült szak eladótól kérdezni illetve segítséget kérni a választásban. Néhány helyen van lehetőség arra, hogy maguk a kismamák kérjenek egymástól tanácsot illetve eszmecserét hajtsanak végre. Erre a ’’szolgáltatásra” nagyon sokan tartanak igényt és élnek is a lehetőséggel.

Mama outlet
   
Amikor anyává válnak a nők rengeteg változáson mennek keresztül. Hirtelen úgy érezhetik, hogy egyedül vannak mindenre. Az addig használatos ruhaneműket is cserére szorulnak. Teljesen más eszközöket kell megvásárolni.  Már nem saját maguk a legfontosabb, hanem született gyermekük. A legjobbat akarják a gyermekeiknek és miután ezt megteremtették mégsem egészen érzik magukat teljesnek. Teljesen kimerültek és fáradékonyak. A baba-mama outekben nem csak babáknak vannak termék választékok, hanem az anyukáknak is lehetőségük van saját maguknak termékek vásárlására. Rengeteg termékkínálat között választhatnak. A termék közül legkeresettebbek a kismama ruházat. Az üzletben például kismama kabát, ami kifejezetten a várandósság idejére használatos sajátos dizájnnal. Fontos, hogy elegáns legyen mégis kényelmes.  De megtalálható lábzsák, párna, bébiőr jelző, illetve minden olyan árucikk, ami megkönnyíti és segíti a kismamákat a szülői teendőkbe. Azon kívül, hogy vásárolnak, csoportokban részt vesznek online vagy akár személyes belső ismeretséget alakítanak és tanácsokat is kérhetnek egymástól. Legyen szó gyermeknevelésről, vagy bármiféle kialakult élethelyzetről egészen a terhesség legelső szakaszától.