Mit vigyünk ajándékba az újdonsült szülőknek, hogy ne egy huszadik tucat ajándékkal, vagy haszontalan kacatokkal „lepjük” meg őket?

Nagy dilemma.

Majdnem akkora, mint az, hogy mit adjunk barátainknak, családtagjainknak nászajándék gyanánt. A legjobb nászajándék talán az anyagi támogatás, hiszen arra költi az ifjú pár, amire szüksége van. Viszont ha érkezik egy kis betolakodó, ez nem biztos, hogy jó ajándék volna. Ha már túl vagyunk a nászajándékon, és bejelentik az örömhírt nem sokkal később, hogy gyarapszik a család, kezdhetünk morfondírozni azon, hogy mi legyen a babaváró ajándék, vagy éppen mit ajándékozzunk, ha már megérkezett a pici.

Vajon mit kívánhat egy újdonsült mama? Hiszen már élete legszebb ajándékát, vagy esetleg ajándékait már megkapta.  Pihenést, egy kis szabadidőt? Bejárónőt?

Gyakran megesik, hogy a pici érkezésére már a leendő szülők mindenről gondoskodtak, a babaszoba készen áll a csöppség fogadására. Ilyenkor nehéz helyzetbe kerülünk.

Mi mivel tudnánk őket meglepni?

Törjük csak a fejünket! Mi minek örülnénk a legjobban? Minek örülhet egy újdonsült anyuka, aminek a baba is örülhet, vagy éppen fordítva? Rugdalózó, csörgő, pelenka, cumisüveg… lerágott csont, igaz?

Szinte mindenki ilyen, vagy ezekbe a kategóriákba beletartozó ajándékokat ad és kap. Ha nagy a rokonság, a látogatás végére egy kisebb raktár megtelik a „baba első naplója”, vagy csörgője, szundi kendője, és hasonló feliratú ajándékokkal. Ugye mi sem szeretnénk kacatost nyitni? Olyan ajándékokban gondolkodjunk, ami jópofa, és egyben hasznos is, aminek mi is örülnénk.

Nézzünk egy top 10-es baba-mama ajándéklistát, amivel remélhetőleg nem foghatunk mellé, nem csak aranyos ajándékok, de hasznosak is.

8475-6R-compressor.jpg

Rágó könyv: rágóka és könyv egyben: Így két legyet ütünk egy csapásra. Ez a játék 3 hónapos kortól ajánlott. Egyszer tudja a pici nézegetni a könyvet, és gyakorolni a rágást, hiszen a 3. hónap után a baba abba a korszakba lép, vagy kúszik, amikor mindent elkezd rágni. Ezzel az ajándékkal összeköthetjük a kellemest a hasznossal!

ImgW.jpg

Oktatási kocka: Ez az oktatási kocka segít gyermekünknek az önálló gondolkodás előhozásában.  Míg a tablet, tv és társai rontják a pici látását, ez nem hogy nem bántja a kicsi szemét, de még a gondolkodását is fejleszti!

fp_esszony.jpg

Játszószőnyeg: Néhány éve jött divatba az ún. játszószőnyeg. Ha újszülöttnek gondolkodunk a megfelelő ajándékon, és persze, hogy a mama is boldog legyen, akkor nyugodtan tehetjük a voksunkat egy játszószőnyeg mellé.

Csörgők-175x175.jpg

Csörgők: A csörgők még most sem mentek ki a divatból. Amíg 1-2 játék, ajándék bejön a divatba, addig a régiek mennek ki a divatból, de a csörgő még mindig hódít.

forgo_nagy.jpg

Bébi kiságy mozgató: A bébi kiságy mozgató is szintén egy örökzöld sláger. Nem foglal sok helyet, elég a kiságy felé elhelyezni, és ha a baba játszani szeretne vele, nem kell külön kérnie, ott lóg felette.

fisher-price-tanulo-zenelejatszo-mattel-2.jpg

Nyomásra hangot adó játékok: legyen könnyű megnyomni, tenyérrel csapkodni, 7-9 hónapos kortól ajánlott.

thumb_medium_napf-szivarvanyos-lapozo-a-kicsi-maci-nagy-kalandja-459392.jpg

kemény lapos ábrás könyvek: szintén 7-9 hónapos kortól ajánlottak. Habár a pici ilyen korban még nem tud olvasni, de kezd egyre inkább nyitottabb lenni a világra, és egy ábrás könyv felkeltheti az érdeklődését.

Zenelo-bebihinta-rezgo-funkcioval-kek-szinben.jpg

Hinta: Egy hinta 20-30.000. Ft körül mozog. Hasonló a játszószőnyeghez.

mosoly-1-300x300.jpg

Jópofa rugdalózókból sosem elég. Hiába, hogy nem egy ritka darab, de ezzel mosolyt csalhatunk a szülők, valamint a baba arcára is.