Baba mama fotózás

Nemrég került sor az esküvői fotózásra, és máris egy újabb alkalom nyílik felkeresni fotósunkat, hiszen családunk bővül egy újabb taggal. Van persze, aki még a kismama állapotot is szeretné megörökíteni, nem csak a kisbabafotózást.  Hiszen ilyenkor tündököl csak igazán egy nő, mikor kisbabáját hordja a szíve alatt. A nők ilyenkor tündökölnek igazán, habár a nők többsége tart a terhességtől, fél attól, hogy elveszti az alakját, hiszen egy kisbaba vállalása megannyi lemondással is jár. Gyermekvállalás előtt nem gondolnak bele, hogy ez életük egyik legszebb korszaka lesz. Szülés után persze jöhet az újabb kihívás: visszanyerni a várandós-állapot előtti testalkatot, és ezzel párhuzamosan gyereket nevelni, mindent megadni kisbabánknak.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy mi célt szolgál tulajdonképpen egy babafotózás, vagy egy baba-mamafotózás. Manapság már annyi féle fotózás közül válogathatunk.

Az esküvői fotózás még érthető, na de egy babafotózás? Hiszen a mai modernebbnél modernebb okos telefonokkal mi magunk is tudunk készíteni egész jó minőségű képeket újszülött apróságunkról.  Viszont ha nem vagyunk mestere a fotókamerának, rá kell, hogy jöjjünk, hogy nem biztos, hogy jó képek szülei tudunk lenni. Egy fotóművész nem csak hogy profi kamerával rendelkezik, nem csak mesterien retusál, de ért a beállításhoz is. Hiszen nem mindegy a fényviszonyok állapota sem, ha profi képekről van szó. Gondoljunk csak az esküvői fotókra! Ment volna profi szakember nélkül? Készültek volna ennyire jó képek egy jó fotós nélkül?

Az újszülött érkezése semmihez sem hasonlítható élmény – várva várt kis babánk alaposan felborítja a család életét, ugyanakkor kicsiségen is tökéletes teste lenyűgözi a szülőket. Az újszülött egészen rövid ideig marad ennyire apró – észre sem vesszük, és már felnőtt, már a diplomaosztójára keressük fel fotósunkat, ki kell élvezni vele minden pillanatot, hiszen napról-napra változik, növekszik, és mire észbe kapunk, csak egy kép marad róla, emlék lesz csupán. Ez a kép,- ha már csak ennyi marad,- legyen a lehető legjobb minőségű. Az újszülött-fotózás során készült képek megőrzik a születés utáni időszak hangulatát és érzéseit.

Elkapott pillanatok vagy profi műtermi fotók? Mind a kettőnek megvan az előnye is, és hátránya is.  Elkapott pillanatokat bárki lencsevégre kaphat, manapság nem nehéz, hiszen bárki hozzájuthat okos telefonhoz, ami jó minőségű fotó kamera funkcióval rendelkezik. A gond ezzel csak az, hogy a fotózáshoz is érteni kell.  Ha mégis profikra bízzuk magunkat, akkor nem biztos, hogy azt kapjuk, amit vártunk. Van, aki a feljavított képek láttán nem találja saját magát a fotón.

A gyerekek egy szempillantás alatt nőnek fel, ehhez kétség nem fér, minden szülő tudja, így igazi értéket szolgál, ha jó minőségű képeken tudjuk visszanézni, hogy gyermekünk milyen apró is volt, ráadásul az ismerőseinket is érdekelhetik a jobbnál jobb képek, így egyszerűen meg lehet osztani a közösségi oldalakon, hogy mindenkihez eljuthasson a kép, ezért célszerű profi segítségét kérni.

Ha elégedettek voltunk az esküvői képekkel, akkor felkereshetjük ugyanazt a fotóst, de mindenképp csak ajánlásra válasszunk szakembert. Ez a fotózás történhet az otthonunkban is, de történhet akár a fotós műtermében is. Ha még mindig nagyon gondolkodunk, filozofálunk a baba-mamafotózás igen és a nem között, gondoljunk csak bele, hogy gyermekünk nagyobb korában elbüszkélkedhet vele, hogy volt már profi fotózása! Ráadásul ezeket a képeket büszkén tölthetjük fel az internetre!