Öröm és boldogság, ha valaki anyai örömök elé néz. Azonban igencsak sarkalatos pontja a várandósság kilenc hónapjának az öltözködés. Tévhit, hogy a gömbölyödő pocak kizárná a csinos és stílusos öltözködést. Hiszen a mai divat szerint a várandós kismamák nyugodtan kihangsúlyozhatják formáikat, a tervezők pedig ehhez szűkebb fazonokkal, rugalmasabb anyagokkal járulnak hozzá, evvel is kiemelve a természet legszebb csodáját.  De miben is különbözik egy kismama gardróbja egy átlagos gardróbtól?  Az alábbiakban erre keressük a választ!

Akadnak szerencsésebbek, akik a terhesség során alig szednek magukra néhány plusz kilót, ebben az esetben a kismama gardrób nem sokban fog különbözi az átlagos ruhatártól. Valószínűleg az első néhány hónapban az eddig hordott darabok ugyanolyan jól fognak állni, mint eddig.  Azonban aligha akadnak ennyire szerencsések, így jobb számolni a súlygyarapodás lehetőségével. Ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy fel kell adnod eddigi stílusod. Csak meg kell tanulnod kismamaként mozogni benne.

Negatív tény, hogy a kismamaruhák sajnos nem a legalacsonyabb árkategóriát képviselik, ráadásul, ha belegondolunk, hogy csupán néhány hónapig lesz rá szükség, elgondolkodtató, hogy felkeress egy használt ruha üzletet. Nem kell megijedni, manapság egy-egy ilyen bolt valóságos butik, igazi kincsesbánya, csupán csak az árfekvésük alacsonyabb. Minőségi, márkás, néha vadonatúj ruhákat lehet itt kifogni, a bolti ár töredékéért.

A várandósság ideje alatt ildomos kerülni a „közönséges” ruhákat. A túl mini, a túl kivágott vagy a nagyon szűk darabok optikailag előnytelenek egy kismama számára. A terhesség során érdemes tunikákat, hosszítottabb fazonú blúzokat, kardigánokat hordani, hiszen amellett, hogy csinosak, igazán kényelmesek is. Viszont a ló másik oldalára sem szabad átesni! Nem kell két számmal nagyobb, formátlan darabokat viselni, csak azért, mert valaki várandós! Egy derékban szűkebb, pocaknál bővebb fazon például csodálatosan kiemeli a mell-derék-csipő vonalat, kihangsúlyozza a nőiességet. Hiszen a kismama is ugyanolyan teljes értékű nő, csak éppen egy kis élet növekszik benne. Hiszen ez egy nő életének legfantasztikusabb időszaka, még ha néha napján nem is érzi úgy.

A szoknyák illetve nadrágok kiválasztásánál a legoptimálisabb egy állítható pántos, megkötős vagy gumis derekú darab, lehetőleg sztreccs anyagból, hiszen ezek segítenek, hogy a pocak minél kényelmesebb elférjen.

A színek használata szinte kötelező. Bár az alapvető stílustanácsok ebben az időszakban is érvényesülnek, minthogy a mintás vagy keresztben csíkos darabok optikailag nagyobbítanak, míg a függőleges vonalak nyújtanak. Az élénkebb színeket célszerű egy kiegészítő, egy csinos sál vagy cipellő formájában használni.

Cipők tekintetében a magas sarkút érdemes kényelmes, lapos talpúra cserélni. Ráadásul az is megeshet, hogy a várandósság ideje alatt egy akár másfél mérettel megnő a kismama lába. Ajánlatos beszerezni egy cipőkanalat is, hiszen terhesség nyolc-kilencedik hónapja környékén kinek lenne lehajolgatni a cipők felvételéhez?

Nem szabad elfeledkezni a fehérnemű és esetenként a fürdőruha kiválasztásáról sem, hiszen ezen időszakban alsóneműkből is különleges fajtára van szükség. Szerencsére a divat e téren is rohamléptekben halad és a kínálat szinte kimeríthetetlen. A kismamáknak készülő melltartók megerősített vállpánttal rendelkeznek, kosaruk rugalmas, így amellett, hogy kellő tartást biztosít, egyáltalán nem szorít. Bugyik közül főként a terhesség második felében érdemes derékig érőt választani, amely miközben tartja a pocakot a megfázás ellen is véd. A nyár örömeit pedig ugyanúgy élvezhetik a kismamák, ha számukra megfelelő szabású, kizárólag nekik tervezett modellek közül válogatnak. Az úszódresszek mellett, ma már kapni egybe részesnek tűnő mégis két darabból, egy toppból és bugyiból álló darabokat is.  Ezek nagyon csinosak, védenek a napsugárzástól és nem utolsó sorban roppant kényelmesek is.

Bár a terhesség egy nő életének legnagyszerűbb időszaka, mégis akadnak napok, amikor csúnyának, dundinak érzi magát egy kismama. Azonban ha megtalálja az arany középutat és közérzetének javítása érdekében igyekszik várandósan is csinos is stílusos maradni, garantáltan jobban fogja magát érezni. Hiszen nem szabad elfelejteni: egy nő babával a pocijában is nő! A stílus pedig kortól, nemtől, terhességtől független!